Gehaktballen maken – Simpel recept

198

Zelf gehaktballen maken is helemaal niet moeilijk, en je kunt er eindeloos mee variëren. In de winter is stamppot hier een favoriete maaltijd, en een lekkere gehaktbal maakt die maaltijd compleet. Hier laat ik je mijn eenvoudige versie zien.

Op de hoogte blijven van alle recepten ? Neem dan eens een kijkje op mijn Instagram @Foodvibess.

Gehaktballen maken – Simpel recept

Servings 4 personen
Total Time 30 minutes

Ingredients

 • 500 gram gehakt
 • Flinke snuf Kruidenmix voor gehakt
 • +/- 1 theelepel paneermeel
 • Optioneel scheutje chilisaus
 • 1 ei
 • snufje zwarte peper & zout

Notes

Bereidingswijze:
 1. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel, de kruidenmix voor gehakt, een snufje zout en peper toe. Meng alles grondig door elkaar.
 2. Als het gehaktmengsel te nat is, kun je nog wat extra paneermeel toevoegen. Meng opnieuw tot alles goed gecombineerd is.
 3. Nu is het tijd om gehaktballen te vormen. Rol het gehaktmengsel in 3 of 4 gelijke ballen.
 4. Als laatste stap rol je de gehaktballen kort door wat paneermeel om een knapperige korst te krijgen.
 5. Voeg een flinke klont boter toe aan de voorverwarmde pan. Plaats de gehaktballen in de pan en bak ze gedurende ongeveer 20 minuten, waarbij je ze regelmatig omdraait, totdat ze gaar zijn en een mooie goudbruine korst hebben.
 6. Serveer de gehaktballen bijvoorbeeld met een heerlijke rauwe andijviestamppot of bij gebakken aardappeltjes met boontjes voor een stevige wintermaaltijd.
Eenvoudig te maken en oh zo lekker! Geniet ervan!
Author: Foodvibess

Bereidingswijze: Gehaktballen maken – Simpel recept

Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel, de kruidenmix voor gehakt, een snufje zout en peper toe. Meng alles grondig door elkaar.

Als het gehaktmengsel te nat is, kun je nog wat extra paneermeel toevoegen. Meng opnieuw tot alles goed gecombineerd is.

gehaktballen maken

Nu is het tijd om gehaktballen te vormen. Rol het gehaktmengsel in 3 of 4 gelijke ballen. Als laatste stap rol je de gehaktballen kort door wat paneermeel om een knapperige korst te krijgen.

Voeg een flinke klont boter toe aan de voorverwarmde pan. Plaats de gehaktballen in de pan en bak ze gedurende ongeveer 20 minuten, waarbij je ze regelmatig omdraait, totdat ze gaar zijn en een mooie goudbruine korst hebben.

Misschien vind je dit recept ook leuk?

Serveer de gehaktballen bijvoorbeeld met een heerlijke rauwe andijviestamppot of bij gebakken aardappeltjes met boontjes voor een stevige wintermaaltijd.

Eenvoudig te maken en oh zo lekker! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Close
© 2021-2023 Foodvibess. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close