Lasagne met spinazie en ricotta

297

Lasagne met spinazie. Een heerlijk recept voor lasagne dat ik iedereen kan aanraden! Deze lasagne met spinazie en ricotta is heerlijk romig van smaak. Daarnaast is het recept vegetarisch, maar door de smaakvolle structuur mis je absoluut geen vlees.

Op de hoogte blijven van alle recepten ? Neem dan eens een kijkje op mijn Instagram @Foodvibess.

Lasagne met Spinazie en Ricotta

Lasagne met spinazie en ricotta

Deze romige lasagne met spinazie is onwijs lekker en heerlijk voor het weekend. Het recept is vegetarisch en is ontzettend lekker voor in het weekend. Het gerecht staat snel op tafel en is hier een echte favoriet.
Servings 3 personen
Total Time 50 minutes

Ingredients

 • +/- 6 á 7 lasagnebladen
 • 400 gram verse spinazie
 • 2 uien
 • 250 gram champignons
 • 4 teentjes knoflook
 • 250 gram ricotta
 • 1 bol á 125 gram mozzarella
 • 1 blikje á 70 gram tomatenpuree
 • 150 gram mascarpone
 • 1 ei
 • 800 gram tomatenblokjes
 • 2 handjes geraspte kaas
 • 1 eetlepel basilicum
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • snufje zwarte peper & zout

Notes

Bereidingswijze:
 1. Verwarm de oven voor op 160-170 graden Celsius.
 2. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak een gesneden ui glazig. Voeg 2 teentjes knoflook toe en meng ze door de ui.
 3. Voeg een deel van de spinazie toe aan de pan en laat het rustig slinken. Herhaal dit proces tot de hele zak spinazie is gebruikt. Draai het vuur dan uit.
 4. Hak de laatste ui fijn en bak deze glazig met een scheutje olie in een andere pan. Pers de andere 2 teentjes knoflook en meng ze door de ui.
 5. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, gehakte champignons, zwarte peper, zout, basilicum en Italiaanse kruiden toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
 6. In een kom, combineer ricotta, mascarpone en ei. Breng op smaak met een snufje zwarte peper en zout. Rasp of hak de mozzarella fijn en meng deze ook door het mengsel, samen met de spinazie en ui.
 7. Gebruik een kleine ovenschaal voor 2-3 personen. Begin met een laagje tomatensaus, leg dan lasagnebladen, gevolgd door spinaziesaus en opnieuw tomatensaus. Herhaal dit totdat alle saus op is.
 8. Eindig met een laagje geraspte kaas over de bovenkant.
 9. Bak de lasagne met spinazie en ricotta gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
 10. Om te controleren of de lasagne gaar is, prik je met een satéprikker in het midden. Als de prikker er schoon uitkomt, is de lasagne klaar om te serveren.
Tip: Als je van vlees houdt, kun je kip of spekjes toevoegen aan dit recept voor een extra smaakdimensie.
Author: Foodvibess

Bereidingswijze voor Lasagne met Spinazie en Ricotta

Verwarm de oven voor op 160-170 graden Celsius.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak een gesneden ui glazig. Voeg 2 teentjes knoflook toe en meng ze door de ui.

Voeg een deel van de spinazie toe aan de pan en laat het rustig slinken. Herhaal dit proces tot de hele zak spinazie is gebruikt. Draai het vuur dan uit.

Hak de laatste ui fijn en bak deze glazig met een scheutje olie in een andere pan. Pers de andere 2 teentjes knoflook en meng ze door de ui. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, gehakte champignons, zwarte peper, zout, basilicum en Italiaanse kruiden toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.

Lasagne met Spinazie en Ricotta

In een kom, combineer ricotta, mascarpone en ei. Breng op smaak met een snufje zwarte peper en zout. Rasp of hak de mozzarella fijn en meng deze ook door het mengsel, samen met de spinazie en ui.

Rasp of hak de mozzarella fijn en meng dit ook door het mengsel samen met de spinazie en ui.

Lasagne met Spinazie en Ricotta

Voor dit recept gebruik ik een kleine diepe ovenschaal die geschikt is voor 2 á 3 personen.

Begin met een laagje tomatensaus, leg dan lasagnebladen, gevolgd door spinaziesaus en opnieuw tomatensaus. Herhaal dit totdat alle saus op is.

Eindig met een laagje geraspte kaas over de bovenkant. Bak de lasagne met spinazie en ricotta gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Misschien vind je dit recept ook leuk ?
Koude pastasalade met feta en rucola

Om te controleren of de lasagne gaar is, prik je met een satéprikker in het midden. Als de prikker er schoon uitkomt, is de lasagne klaar om te serveren. Deze lasagne met spinazie en ricotta is romig, smaakvol en perfect voor vegetariërs.

Tip: Als je van vlees houdt, kun je kip of spekjes toevoegen aan dit recept voor een extra smaakdimensie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
Close
© 2021-2023 Foodvibess. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees de disclaimer.
Close