Pasta Carbonara met spek

411

Deze heerlijke romige pasta carbonara met spek, eieren en Parmezaanse kaas is onwijs lekker en super simpel om te maken! Ideaal voor drukke dagen of als je geen zin hebt om te koken. Benieuwd naar dit recept? Lees dan snel verder!

Psst. Volg jij me al op Instagram @Foodvibes.nl of Pinterest ?

Pasta Carbonara met spek

Pasta Carbonara met spek

Deze heerlijke romige pasta carbonara met spek, eieren en Parmezaanse kaas is onwijs lekker en super simpel om te maken! Ideaal voor drukke dagen of als je geen zin hebt om te koken.
Porties 2 personen
Totale tijd 35 min

Ingrediënten

  • 180 gram tagliatelle
  • 150 gram spekjes
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • snufje zwarte peper & zout
  • snufje peterselie

Notities

Tip: Kies gerust je eigen favoriete pasta voor dit gerecht. Zelf heb ik gekozen voor tagliatelle i.p.v. spaghetti, dit maakt het gerecht iets zachter en smeuïger.
Auteur: Foodvibess
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: carbonara, pasta, spekjes

Bereidingswijze voor Pasta Carbonara met spek

Zet als eerste een pan water op het vuur en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Snipper een ui en bak dit samen met de spekjes in een grote (wok) pan enkele minuten gaar. Voeg na 5 minuten de gehakte champignons toe en de geperste knoflook. Bak dit nog 2 minuten mee.

Maak ondertussen het eiermengsel. Klop de eieren in een kom los en voeg ook de Parmezaanse kaas, snufje zwarte peper, zout en peterselie toe. Meng alles goed door.

Is de pasta gaar? Giet deze dan af en voeg gelijk toe bij de spekjes, ui en champignons. Meng het eiermengsel door de pasta en blijf 1 á 2 minuten roeren. Serveer de pasta direct.

Belangrijk: Draai het vuur uit als je het eiermengsel door de pasta gaat roeren. Zo kan het ei niet stollen en blijft je Pasta Carbonara met spek en ei lekker romig!

Pasta Carbonara met spek

Serveer eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas en peterselie over de pasta en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan!

Misschien vind je dit recept ook leuk ?

Pasta Carbonara met spek

Tip: Kies gerust je eigen favoriete pasta voor dit gerecht. Zelf heb ik gekozen voor tagliatelle i.p.v. spaghetti, dit maakt het gerecht iets zachter en smeuïger. Wat is jouw favoriete pasta?

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept
Like
Close
© 2021-2022 Foodvibess. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Check de disclaimer.
Close